Sektor mleka

Sektor mleka

Nakon što ste ustanovili da ispunjavate sve opšte uslove propisane Pravilnikom, potrebno je da proverite ispunjenost posebnih uslova za podnošenje Zahteva za odobrenje projekta za sektor mleko.

To konkretno znači da:

1.     Morate imati objekat za preradu mleka upisan u Registar objekata, odnosno Registar odobrenih objekata u skladu sa propisima o veterinarstvu;

2.     Objekat ima utvrđen dnevni kapacitet za preradu mleka od 3.000 do 100.000 litara;

Pre podnošenja Zahteva za odobravanje isplate, pored osnovnih uslova, morate da ispunite posebne uslove u ovoj fazi i to:

1.     Ispunjavate veterinarsko-sanitarne ulslove za preradu mleka u skladu sa propisima o veterinarstvu;

2.     Imate utvrđen dnevni kapacitet objekta za preradu mleka od 3.000 do 100.000 litara;

Povratak na meru 3

Sektor mesa

Sektor mesa

Nakon što ste ustanovili da ispunjavate sve opšte uslove, potrebno je da proverite ispunjenost posebnih uslova za podnošenje Zahteva za odobrenje projekta za sektor meso.

To konkretno znači da:

1.     Ispunjavate veterinarsko-sanitarne uslove za preradu mesa u skladu sa propisima o veterinarstvu;

2.     Ako ste klanica, klanica mora imati utvrđen minimalni kapacitet klanja za 10 goveda ili 50 svinja ili 50 ovaca ili 5.000 jedinki živine na dan.

Pre podnošenja Zahteva za odobravanje isplate, pored osnovnih uslova, i dalje morate da ispunite posebne uslove iz prethodne faze i to:

1.     Da ispunjavate veterinarsko-sanitarne uslove za preradu mesa u skladu sa propisima o veterinarstvu;

2.     Ako ste klanica, pored prethodnog uslova morate imati i utvrđen minimalni kapacitet klanja za 10 goveda ili 50 svinja ili 50 ovaca ili 5.000 jedinki živine na dan.

Povratak na meru 3

Sektor voća

Sektor voća

Za podnošenje Zahteva za odobrenje projekta za sektor voće predviđeno je da podnosilac ispunjava samo opšte uslove.

Pre podnošenja Zahteva za odobravanje isplate pored osnovnih uslova, morate da ispunite posebni uslov u ovoj fazi i to:

1.     Upisani ste u Centralni registar objekata u skladu sa zakonom o bezbednosti hrane;

Povratak na meru 3

Sektor povrća

Sektor povrća

Za podnošenje Zahteva za odobrenje projekta za sektor povrće predviđeno je da podnosilac ispunjava samo opšte uslove.

Pre podnošenja Zahteva za odobravanje isplate, pored osnovnih uslova, morate da ispunite posebni uslov u ovoj fazi i to:

1.     Upisani ste u Centralni registar objekata u skladu sa zakonom o bezbednosti hrane;

Povratak na meru 3

Sektor jaja

Sektor jaja

Nakon što ste ustanovili da ispunjavate sve opšte uslove, potrebno je da proverite ispunjenost posebnih uslova za podnošenje Zahteva za odobrenje projekta za sektor jaja.

To konkretno znači da:

1.     Imate objekat za izradu proizvoda od jaja koji ispunjava veterinarsko-sanitarne, odnosno opšte i posebne uslove za higijenu hrane životinjskog porekla;

2.     Objekat je upisan u Registar odobrenih objekata u skladu sa propisima o veterinarstvu.

Pre podnošenja Zahteva za odobravanje isplate, pored osnovnih uslova, i dalje morate da ispunite posebne uslove iz prethodne faze i to:

1.     Imate objekat za izradu proizvoda od jaja koji ispunjava veterinarsko-sanitarne, odnosno opšte i posebne uslove za higijenu hrane životinjskog porekla;

Objekat je upisan u Registar odobrenih objekata u skladu sa propisima o veterinarstvu.

Povratak na meru 3

Sektor grožđa

Nakon što ste ustanovili da ispunjavate sve opšte uslove, potrebno je da proverite ispunjenost posebnih uslova za podnošenje Zahteva za odobrenje projekta za sektor grožđa.

To konkretno znači da:

1.     U Registru imate upisano grožđe u skladu sa šifarnikom biljne proizvodnje koji je sastavni deo propisa o registru poljoprivrednih gazdinstava;

2.     Proizvođač grožđa je upisan u Vinogradarski registar u skladu sa zakonom o vinu.

Pre podnošenja Zahteva za odobravanje isplate, pored osnovnih uslova, morate da ispunite posebne uslove u ovoj fazi i to:

1.     U Registru imate upisano grožđe u skladu sa šifarnikom biljne proizvodnje koji je sastavni deo propisa o registru poljoprivrednih gazdinstava;

2.     Proizvođač grožđa je upisan u Vinogradarski registar u skladu sa zakonom o vinu;

3.     Proizvođač vina je upisan u Vinarski registar u skladu sa zakonom kojim se uređuje vino;

4.     Imate utvrđen maksimalno mogući kapacitet godišnje proizvodnje vina od 20.000 do 1.000.000 litara. 

Povratak na meru 3